Matched! by JCI & Thalento®: Vind jouw perfecte professionele match

Vandaag interviewen we Brett Plu & Hilal Ozkan, HR-Psychologen bij Thalento®, over ons boeiend partnerschap met JCI.  

JCI, ook wel bekend als de Junior Chamber International, is een wereldwijde organisatie die jonge leiders en ondernemers helpt ontwikkelen en elkaar te vinden. Matched! by JCI is een innovatief project dat werkgevers en jonge professionals op unieke wijze samenbrengt om zo hun netwerk te vergroten en wellicht de krachten te bundelen om samen een business idee te lanceren. 

In dit interview zullen we ontdekken hoe Thalento® erin slaagt om de ondernemers aan elkaar te matchen. We gaan dieper in op hoe deze technologie werkt en welke impact het heeft op de professionele ontwikkeling van de ondernemers. 

Hallo Brett & Hilal, vooraleer we het hebben over het project zelf. Kunnen jullie vertellen hoe de samenwerking tussen Thalento® en JCI Belgium is ontstaan? 

De samenwerking tussen Thalento® en JCI Belgium is ontstaan vanuit een oorspronkelijke samenwerking met JCI Limburg. Thalento® is een toonaangevende aanbieder van talentmanagementoplossingen en heeft een sterke focus op het begrijpen en matchen van individuele competenties en behoeften met de juiste professionele kansen.  

Anderhalf jaar geleden zag JCI Limburg de waarde en potentieel van onze expertise en technologie, en zo ging de bal aan het rollen JCI Belgium. Bovendien zijn er momenteel ambities in JCI Europe om het project naar een nóg hoger niveau te tillen. 

 
 

Wat is het algemene idee achter MATCHED! by JCI? Hoe werkt het concept en wat beoogt het te bereiken? 

MATCHED! by JCI is een project dat tot doel heeft professionele relaties te bevorderen en waardevolle netwerkmogelijkheden te creëren voor lokale ondernemers. Het algemene idee is om ondernemers over heel het land wetenschappelijk bij elkaar te brengen op basis van hun individuele competenties, interesses en behoeften, zodat ze elkaar kunnen ondersteunen en versterken in hun professionele ontwikkeling. Door gericht te matchen creëren we waarde voor alle betrokkenheden en stimuleren we duurzame zakelijke relaties. Dit kan op zijn beurt weer leiden tot creatieve business ideeën.  

Het belangrijkste doel van Matched! by JCI is om mensen op een onderbouwde manier met elkaar te verbinden, zodat ze kunnen samenwerken, van elkaar leren en succesvol groeien in hun professionele leven. 


Wat is dan de specifieke rol van Thalento® binnen MATCHED! by JCI? Hoe draagt Thalento® bij aan het geheel? 

Thalento® speelt een essentiële rol binnen MATCHED! by JCI. Met behulp van onze assessments en expertise in het analyseren van competenties, psychometrische gegevens en persoonlijke voorkeuren, biedt Thalento® een gestructureerde aanpak om ondernemers effectief te matchen. 

Thalento® zorgt voor de wetenschappelijke fundering van de match om zo toegevoegde waarde te bieden voor elke ondernemer die deelneemt. Dankzij de onderbouwde match ontstaan waardevolle professionele connecties. De complementariteit van persoonlijkheden is van enorm belang om de match vorm te geven. 


Kunnen jullie ons meer vertellen over het matchingproces zelf? Welke stappen worden genomen om succesvolle matches te realiseren? 

Thalento® hanteert een stapsgewijze aanpak bij het matchen van deelnemers binnen MATCHED! by JCI. Het proces bestaat uit: 

  1. Assessment: Ondernemers worden gevraagd om ons assessment in te vullen dat hun competenties, persoonlijkheid en professionele interesses gericht gaat meten. Thalento® maakt gebruik van psychometrische instrumenten om waardevolle inzichten te verkrijgen over de persoonlijkheid van de deelnemer.

  2. Data-analyse: Thalento® analyseert de gegevens uit het assessment om patronen, overeenkomsten en complementariteit tussen de ondernemers te identificeren. Dit omvat het vergelijken van profielen, persoonlijke voorkeuren en andere relevante factoren.

  3. Matching-algoritmen: Op basis van de data-analyse past Thalento® matching-algoritmen toe die ervoor zorgen dat iedere ondernemer een zo complementair mogelijke match krijgen. Op deze manier krijgt iedereen een kwalitatieve match om mee in gesprek te gaan. 

Wat krijgen de ondernemers te horen over hun match?  

De uitwerking omvat het leveren van de matchingsprofielen aan de deelnemers. Ze krijgen tijdens een business lunchdate te horen wie van de aanwezigen met hen is gematched. Waarom hun profielen goed samen passen ontdekken ze via één door ons ontworpen tafelkaart waaruit hun complementariteit zichtbaar was.

De business lunchdate is een gelegenheid waarbij gematchte ondernemers de kans krijgen om elkaar persoonlijk te ontmoeten en waardevolle professionele relaties op te bouwen. Het geeft de ondernemers de mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen, ervaringen te delen en potentiële zakelijke kansen te bespreken. Het doel is om een vertrouwensband op te bouwen en een vruchtbare basis te leggen voor toekomstige samenwerkingen.


Kunnen jullie enkele voorbeelden geven van het soort mensen die typisch goed bij elkaar passen? 

Hier zijn enkele voorbeelden van typische matches die Thalento® kan faciliteren: 

  • Een deelnemer met sterke analytische vaardigheden kan gematcht worden met iemand die uitblinkt in creatief denken, om zo een team te vormen dat zowel analytisch als innovatief is. 

  • Een deelnemer die sterk is in strategisch denken en planning kan gematcht worden met iemand die uitblinkt in het uitvoeren en implementeren van plannen. 

  • Een visionair matchen met iemand die sterk is in praktische organisatie en het beheren van operationele aspecten. 

 
 

Wat is eruit gekomen? Weten we resultaten? 

We zagen tijdens de lunch uitvoerige gesprekken plaatsvinden tussen de ondernemers. Veel ideeën en contactgegevens werden uitgewisseld om met elkaar in contact te blijven. Welke ideeën realiteit worden weten we uiteraard nog niet. De toekomst zal uitwijzen of een nieuw business idee zal uitgebracht of geïmplementeerd worden. We zijn alvast steevast overtuigd dat personen die matchen op professioneel gebied tot de beste ideeën zijn gekomen.


Bedankt voor de verduidelijking, Brett & Hilal. Een fascinerend concept met een mooi toekomstperspectief. Benieuwd wat de volgende edities te weeg zullen brengen!

Wil je de aftermovie checken van Matched! by JCI? Op LinkedIn kan je hem vinden.

Ben je ook geïnspireerd geraakt door het potentieel van persoonlijkheidsmatchmaking? Wil je graag ontdekken hoe deze benadering jouw professionele leven kan verrijken? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Thalento® en ontdek welke mogelijkheden er voor jou liggen.  

Het is tijd om de volgende stap te zetten en de vruchten te plukken van persoonlijkheidsmatchmaking voor jouw eigen succes en groei. 

Jeffrey Excelmans